Welkom bij de homepage van Louis en Rie

Home

Links

Stamboom Colin

Laatst bijgewerkt: 23 Juni, 2010

 

Pa en Ma - Opa en Oma  - Lou en Rie

Inleidingr

Wij weten dat, al enkele jaren, Rome op jullie verlanglijstje staat en dat jullie deze stad graag eens in het voorjaar willen bezoeken.

Of jullie ook naar Rome zullen gaan, weten wij natuurlijk niet, maar we kunnen jullie wel een zetje de goede richting uitgeven, door wat over Rome te vertellen.

Volgens de overlevering is Rome al in het jaar 754 voor Christus gesticht door Romulus en Remus en was Romulus de eerste koning van Rome. In 1930 had Rome, ook wel "de eeuwige stad" genoemd, al ruim 1 miljoen inwoners. Op dit moment zijn dit er al 3 miljoen.

RomeWat je in elke reisgids tegenkomt en wat volgens de beschrijvingen nooit overgeslagen mag worden als je Rome bezoekt is de Trevi Fontein.

De Fontana di Trevi aan de Via di San Vincezo is de grootste en populairste fontein van Rome.

Zelfs reclamefilmpjes bijvoorbeeld over de Lancia worden gedeeltelijk hier opgenomen en is de fontein 's avonds heel mooi verlicht.

Volgens overlevering, is het de gewoonte om bij deze fontein muntjes in het water te gooien. Men zegt dat als je met je rug naar de fontein gaat staan en achterwaarts een muntje werpt, dat je dan nogmaals de stad Rome zult bezoeken.

Wij hebben hieronder 2 italiaanse muntjes geplakt. Mochten jullie van plan zijn om naar Rome te gaan, vergeet dan niet beide muntjes mee te nemen en in de fontein te gooien. Mochten jullie besluiten dit jaar Rome te gaan bezoeken, dan komt dit zeker van pas. Wij zijn er zeker van overtuigd dat na lezing hiervan het een stuk makkelijker en interessan ter zal zijn een beslissing te nemen en de goede weg te kiezen.

Men zegt weleens: Er leiden vele wegen naar Rome. Een waarheid als een koe

Touroperatours organiseren vanuit Nederland bus- trein- of zelfs vliegreizen naar Rome. Maar als je dan naar de prijzen kijkt .... ben je al geweest.

Het is natuurlijk mogelijk om met de auto vanaf het Comomeer naar Rome te rijden. De afstand valt nog wel tegen en je doet het niet in een uurtje. Wat gebeurt er intussen met je auto in Rome? Vind je hem dan nog terug, zoals je hem achtergelaten had?

Zekerder is het om met de trein vanaf Colico of vanuit Milaan naar Rome te reizen. De auto blijft dan in ieder geval heel en tijdens zo'n rit kun je ook nog naar buiten kijken om wat van de omgeving te zien.

Laat de inhoud van dit pakje maar aan de conducteur zien en misschien mogen jullie dan wel mee.

cHet Colosseo ligt iets buiten het centrum, op het kruispunt Via del Fori Imperiali en de Via Aventino, maar op loopafstand vanaf het centrum. De bouw van het Colosseo duurde van 72 tot 80 na Christus. Het stadion telde vier verdiepingen en kon ongeveer 50.000 toeschouwers bergen. Vlakbij het Colosseo aan het Piazza del Colosseo ligt de Arco di Constatino >Deze triomfboog werd in 315 na Christus opgericht ter gelegenheid van de overwinning van Keizer Constantijn bij de Milvische Brug op Maxentius (312 na Christus). Na deze overwinning ging Keizer Constantijn tot het christendom over, zoals hij beloofd had

Omdat Rome pas later zo ontzettend groot is geworden, staan alle oude gebouwen en bezienswaardigheden in het centrum. Het centraal station van Rome, ligt vrijwel in het centrum en alle leuke bezienswaardig heden zijn op loopafstand te bezichtigen.

Sommige gebouwen zijn tot pensions of hotelleijes verbouwd. Niet alles ziet er even modern uit, maar ja. Het is wel hartje Rome. Hotel Varese is zo'n hotel, nog geen 300 meter van het centraal station Termini, in een rustige straat. Via de lounge van het hotel kun je, met de lift, naar de eenvoudige kamers, met eigen douche en wc en kijk je uit op de Piazza Republica en de Via Tirburtina.

Misschien hebben jullie geluk en is '5 avonds vanuit zo'n kamer de verlichte Trevi Fontein te zien. Wat ook zeker de moeite waard is om te bekijken, is de Terme di Caracalla.

rDeze badinrichting werd in 217 na Christus onder Keizer Caracalla voltooid. Het geheel was zeer luxueus ingericht en kon vermoedelijk 1600 baders tegelijk ontvangen. Dat was in die tijd ontzettend veel.

De baden waren tot in de zesde eeuw in gebruik, maar zijn toen helaas door de Gothen verwoest.
Tegenwoordig is dit geen badinrichting meer, maar wordt dit '5 zomers gebruikt om in de open lucht opera's op te voeren
Hopelijk wordt hij niet de komende weken door brand verwoest zoals de opera van Venetië.

Zoals het spreekwoord ook al zegt "Rome is niet in één dag ge bouwd", zo is Rome ook niet in één dag te bekijken.Van dat lopen van de ene naar de andere attractie word je moe, koud en hon-gerig. Daaraan moet wat gedaan worden.

Hebben jullie al een beetje genoeg gekregen van al die kerken, pleinen en musea? Dan is er natuurlijk ook nog de mogelijkheid om te winkelen of naar een markt is te gaan

fDe Via Cola di Rienzo, de Via Veneto, de Via del Corso en de Via Nazionale zijn de inkelstraten voor Rome.

Zien jullie meer in een bezoekje aan een mark t, dan wordt de fruit- en bloemenmarkt dagelijks gehouden op de Piazza Fiori. Men kan er alles kopen wat het zuiden te bieden heeft.

We begrijpen dat het jullie nu allemaal een beetje teveel wordt. Het is ook logisch dat jullie niet alles kunnen onthouden.

Misschien kunnen jullie dit gebruiken, als geheugensteuntje voor jullie zelf, en voor de achterblijvers

pHet Pantheon aan de Piazza della Rotonda werd in 27 v66r Chris tus door Keizer Agrippa gebouwd. Na een brand werd het in 118 door Keizer Hadrianus vernieuwd, waarna het in 609 aan de Roomse kerk werd geschonken en door Paus Bonifacius IV tot kerk van alle martelaren gewijd.

Het Pantheon is waarschijnlijk één van de mooiste kerken van Rome.

Wat natuurlijk wel jammer is, is dat jullie beiden in die mooie wereidstad vertoeven .... terwijl wij hier nog in het koude Nederland verblijven.
Wij zouden het ook graag anders gezien hebben, maar ja..

Hiermee hopen wij, dat wij een klein beetje mee mogen proeven van de sfeer en de ambian ce van de stad.

En als jullie dan toch in Rome zijn, mag 1 plaats natuurlijk niet ontbreken. Het is het St. Pieter's plein met zijn kathedraal en basiliek. Misschien .... als jullie geluk hebben, komt de Paus ook nog even naar buiten.

Wij zouden nu graag van jullie willen weten of jullie dit jaar naar Rome gaan? Laat hiermee wat van jullie laten horen?

r