Laatst gewijzigd
Zaterdag, 17.08.2013

Vakantie 1999

 

Domaso - Italië

In 1999 zijn we weer op vakantie geweest naar een camping aan het Comomeer in het noorden van Italië. We komen hier al enige jaren achter elkaar, mede omdat mijn schoonouders op deze camping "over zomeren".

Ze hebben hier een hele mooie stacaravan met voorbouw staan. Je waant jezelf in een 2e huis, waardoor het ook prima zo lang is uit te houden. Op de camping is het relatief rustig, zelfs in het hoogseizoen als iedereen vakantie heeft. Voor 80% bestaat de camping uit jaar plaatsen van caravans van Italianen.

Zij wonen en werken in de omgeving van de stad Como en komen in het weekend naar hun "buitenverblijf", de camping om op adem te komen. Zij geven er echter de voorkeur aan om tijdens hun zomervakantie naar "Al Mare" (Adriatische kust, Sardinië, etc.), te gaan, zodat zij niet op de camping te vinden zijn en de caravans dus leeg staan.

1999Er komen ook relatief veel Zwitsers en Oostenrijkers, om te windsurfen, want voor hen is het niet zo ver weg en je kunt er heerlijk surfen. Sommigen zie je ook voor hun zomervakantie, maar vaak zijn ze er alleen maar in de weekenden.

Een klein gedeelte (zo'n 20%) van de camping is bestemd voor hen die geen jaar plaats hebben, waartoe wij dan ook behoren. Veel toeristen komen uit Nederland, maar ziet ze alleen maar daar op de camping en niet daarbuiten. Ook zij komen er al jaren achtereen. Alles bij elkaar zorgt ervoor, dat de camping nooit overvol en/of druk wordt. Heerlijk!!!!

1999Buiten dat mijn schoonouders hier op de camping verblijven, wat natuurlijk oergezellig is, is het voor ons van groot belang dat de hond mee mag. Want vanaf het begin stond het voor ons vast, dat als er geen hond mee mocht wij dan ook niet daar naartoe zouden gaan. Een andere belangrijke reden dat wij naar deze camping gaan is, dat de hond niet aangelijnd hoeft te zijn.

Niemand mag echter last hebben van je hond. Maar wie kan er nu last hebben van een Sheltie? Er is wel een onuitgesproken wet, dat als een hond zijn behoefte op de camping of het strand doet, je dat dan even weghaalt.

Wij vinden dat niet meer dan normaal. Waar je ook gaat of staat, Laddy zit of ligt nooit verder dan 3 meter bij je vandaan en alles houdt ze in de gaten.

In winkels mogen honden veelal niet komen en in restaurants moet je het wel even vragen alvorens te gaan zitten. Meestal mag het wel, als ze er geen last van hebben.

1999In het openbaar vervoer mag een hond ook, maar de hond dient uitgerust te zijn met een muilkorf.Onze camping ligt heerlijk aan het water, maar omdat het water direct uit de bergen komt, kan het wel eens wat frisjes zijn.

Mijn schoonouders hebben bij de camping een boot liggen, waarvan wij ook heerlijk gebruik mogen maken.

Zodra je aanstalten maakt om de boot te pakken en het water in te rijden, komt Laddy aan je kuiten snuffelen om je duidelijk kenbaar te maken dat zij ook mee wil.

Als er een van ons op het strand achter blijft dan vindt ze het ook wel goed om op het strand te blijven liggen, maar als je dan aan komt varen loopt ze net zolang het water in dat ze nog net kan staan.

1999Een Sheltie is van nature niet zo'n zwemmer als een Golden Retriever, maar als zij moet kiezen tussen het water in te gaan en totaal nat te worden (de vacht wordt loodzwaar door het water) of alleen op de kant te blijven, dan kiest zij er voor het water in te gaan en desnoods naar je toe te zwemmen.

Het is best wel een zielig gezicht, want die snuit blijft boven water en ze doet ook alle moeite om die niet nat te laten worden.

 

1999Wil je zwemmen en heeft zij daar op dat moment absoluut geen zin in, dan gaat ze op het strand liggen vlakbij de waterkant, zodat ze goed kan zien wat wij met zin drieën in het water uitspoken.

Doen we nu net alsof we met elkaar stoeien dan begint ze te blaffen en komt ze snel het water ingelopen om te zien of er iemand gered moet worden. Als ze ziet dat alles in orde is, loopt ze weer terug naar het strand.

Automatisch begint zij zich droog te schudden als ze het water uitkomt. Als je nu een bepaald teken aanleert dat uitschudden betekent, kun je het op elk moment uit laten voeren.

Wij hebben haar aan kunnen leren dat als ze het water uitgaat zij zichzelf uitschud niet op een plek waar mensen liggen te zonnen maar direct aan de waterrand.

1999Onze zoon Colin groeit op met een hond en hij heeft dan ook totaal geen angst voor wat honden betreft.

Het liefste zou hij alle honden omarmen en "een kusje geven", maar ja niet alle honden zijn even lief en betrouwbaar.

Het blijft altijd oppassen geblazen.

Een dier blijft een dier.

 

 

Na twee weken zat de vakantie er helaas weer op en gingen we weer op huis aan. Het was een fijne vakantie met mooi weer, maar helaas weer veel te kort.

 1999
Gefara

Domaso - Camping Gefara

Zie ook onze vakantie 2008-1

Ga terug naar de vakantiepagina

 

 
Disclaimer | Opgesteld 01-05-2007
Laats bijgewerkt Zaterdag, 17.08.2013