Laatst gewijzigd
Zaterdag, 17.08.2013

Vakantie 2009 - Nederland

Appelscha

In 2009 zijn we (weer) naar RCN de Roggeberg geweest. De vorige keer was in 1996. RCN de Roggeberg ligt in de prachtige natuur op de grens tussen Friesland en Drenthe. Je vindt hier van alles bossen, heidevelden, zandverstuivingen en het Friese merengebied. Leuke dorpjes, interessante musea en aantrekkelijke attractieparken. Zoals altijd is het hier leuk vertoeven.

Op vrijdag 31 augustus juli zijn we vertrokken en onderweg gestopt in Harderwijk, bij het Dolfinarium. Hoewel we al vaker in het Dolfinarium zijn geweest, blijft een bezoek altijd leuk.

 

De schoonheid van de 'zeehonden' en het gestroomlijnde lichaam blijven het aankijken waard.

De bak met Roggen nog even bezocht en Colin en Louis hebben daar ook ´een haai´ geaaid.

Hij was maar 30 centimeter groot maar op het moment dat je ´m aanraakte reageerde hij bliksenmsnel.

 

Vooral de onderkant van de Roggen is een leuk gezicht.

De bak met de echt grote zwemmers de Walrussen was ook heel leuk.

Deze beesten doen me altijd denken aan grommige oude mannetjes.

Maar deze oude mannetjes wegen wel rond de 2.000 kilogrammen.

Uiteraard zijn we ook nog even bij de ´Lagune´ met de dolfijnen wezen kijken.

Een schitterende ´habitat´ voor deze vrolijke zwemmers.
Op dat moment waren er een paar pasgeboren dolfijntjes welke afgeschermd mochten zwemmen om enige rust te hebben.

Natuurlijk mocht een bezoek aan de grote koepel met de echte dolfijnen show niet ontbreken. Altijd weer leuk deze beesten hun kunstjes te zien doen.

 

Aangekomen bij de Roggeberg onze spullen uitgeladen en 's avonds heeft Colin meegedaan aan 'levend Stratego'. Lekker rennen in het bos met zo'n 40 andere kinderen. Het stelde niet veel voor, maar de kinderen vonden het schitterend. Helaas zijn hiervan geen foto´s beschikbaar.

Zaterdag 1 Augustus

Vandaag zijn we naar Ellert en Brammert in Schoonoord geweest. Een openlucht museum met de (ge-eigende) huisjes uit de negentiende eeuw, een paar plaggenhutten etc.

Wel leuk maar ook wel bekend.

Om 15.00 uur werd er een demonstratie met een Border Collie verzorgd.
Dit was heel leuk om naar te kijken.

s

Vandaag was er voor Colin een wedstrijd beschuit fluiten. Zo snel mogelijk een beschuitje ´droog' opeten en daarna ´even´ fluiten.

Vanwege de regen werd dit onder een overkapping van de recreatiezaal gehouden.

Zondag 2 Augustus

Vanwege het 56 jarig huwelijk van Lou en Rie hebben Marloes en Dick Pa en Ma meegenomen naar de Brug in Zuidveld waar we weer, zoals vanouds, heerlijk hebben gegeten. Het was erg gezellig.

Maandag 3 Augustus

Vandaag naar Orvelte geweest. Een dorpje waar nog 81 mensen wonen en veel daarvan zijn kunstenaars. Dat is in het dorp duidelijk te herkennen naar allerlei uitingen zoals de ´bruidentuin´ en alllerlei ´kunss´ objecten.

Dinsdag 4 Augustus

Vandaag, weer, naar het Veenpark in Barger-Compascuem geweest. Een schitterende openlucht tentoonstelling over Drente in de19e eeuw. Allerlei beroepen en bezigheden worden door werkelijke voorbeelden duidelijk gemaakt.

Woensdag 5 Augustus

Vandaag was er 'Braderie aan de Vaart' Erg leuk om te zien dat er zoveel gedaan wordt om de toeristen te vermaken. Aan het einde van de 'braderie' hebben we ook nog even gekeken bij het schutten van een sluis.

Donderdag 6 Augustus

Vanmiddag had Colin 6-kamp. Het was erg leuk.

Deze avond was er 'Appelscha got Talent', allerlei campinggasten op het toneel. Vooral de jury was erg, erg enthousiast en vond alles gewéldig.

Vrijdag 7 Augustus

Vandaag een rustig dagje gehouden, het was 28 graden en dus erg warm en benauwd. Colin heeft vanmiddag wel nog even meegedaan aan wat (water) spelletjes op het grote veld. 's Avonds lekker weer ge BBQ met gemarineerde karbonades en salade erbij.

Zaterdag 8 Augustus

Vanochtend was de eerste keer voor Colin op het hoogteparcour.

We zijn even in Dwingeloo wezen kijken omdat we hier waarschijnlijk volgend jaar naar toe willen. Het dorpje doet net iets gezelliger aan.

Vanavond is er een groot festijn met veel attracties en o.a. een Solex race

 

 
Disclaimer | Opgesteld 01-05-2007
Laats bijgewerkt Zaterdag, 17.08.2013